Акценти
Начало / Общество / ДНЕС дадоха старт на доброволческа инициатива и в Плевен

ДНЕС дадоха старт на доброволческа инициатива и в Плевен

Гражданско движение “ДНЕС” и Българската православна църква официално откриха и дадоха старт на Националната доброволческа инициатива “ДНЕС помага” в помощ на трудноподвижните и самотни възрастни хора и такива с физически и зрителни увреждания. В Плевен инициативата започна с молебен за здраве в храм “Св. Параскева”.

Основната цел, която “ДНЕС помага” има, е да окаже конкретна помощ на тези, които не могат да се справят сами с делника, които са с увреждания, да подаде ръка с макар и малки, но важни за хората в нужда облекчения, както и да съдейства за разрешаване на конкретни социални проблеми. Инициативата не е финансирана, а се прави само и изключително на доброволни начала, от доброволци.

Всичките 11 такива в Плевен се събраха вчера на молебена, те ще отделят по няколко часа дневно, за да помагат на хора в нужда като им съдействат в почистването, пазаруването, плащането на сметки, купуването на лекарства или воденето до личния лекар. “Кампанията има начало, но няма определен край във времето, идеята ни не е да помагаме само по празници, а това да става през цялата година. В най-скоро време инициативата ще започне в още две общини в Плевенска област – Долна Митрополия и Червен бряг”, уточни регионалният координатор на движението Зина Георгиева.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...