Акценти
Начало / Образование / Дневно-нощни полети на два вида самолети се провеждат във Военновъздушна учебна база – Долна Митрополия

Дневно-нощни полети на два вида самолети се провеждат във Военновъздушна учебна база – Долна Митрополия

На две летателни смени с двата вида самолети, които са на въоръжение в авиобазата – „Pilatus” РС-9М и L-39ZA, се провежда летателната подготовка във Военновъздушна учебна база – Долна Митрополия. Задачите, които се изпълняват, са многобройни и обхващат широк спектър подготовка.

За повишаване степента на класна квалификация се подготвят трима пилоти с чин капитан. До края на месеца им предстои да достигнат необходимото ниво на подготовка и да положат изпит за присвояване на класна специалност „летец-пилот 1-ви клас”, съобщават от ВВУБ. Към финала е и подготовката друг пилот, на когото предстои да положи изпит за допускане до инструкторска работа на самолет „Pilatus” РС-9М.

В изпълнение на заповед на командира на ВВС във Военновъздушната учебна база се провежда курс за приучване на реактивния учебно-тренировъчен самолет L-39ZA. Курсът стартира през 2020 год., с цел обучение на млад летателен състав, определен за по-нататъшно приучване на самолет Су-25. Трима пилоти от  състава на авиобазата в Безмер вече са усвоили видовете подготовки при различни метеорологични условия през деня. От средата на месец януари те са започнали полети с L-39ZA за усвояване на нощна подготовка.

Петима млади пилоти, също от авиобаза Безмер, се обучават по програма за усъвършенстване на подготовката на „Pilatus” РС-9М. В момента те усвояват техниката за пилотиране нощем.

В края на месец февруари Военновъздушната учебна база се готви да посрещне курсантите – летци Випуск 2021 на ВВВУ „Георги Бенковски”. С тях ще бъде проведен летателен стаж, който включва теоретична подготовка, преминаване на компютърния клас, полети със самолет РС-9М с паралелно използване на тренажорния комплекс.

 

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...