Акценти
Начало / Общество / Директорите на Спешна помощ и на ОДМВР – Плевен с общи действия за предотвратяване на нападения над спешни медици

Директорите на Спешна помощ и на ОДМВР – Плевен с общи действия за предотвратяване на нападения над спешни медици

спешна помощ

Министърът на здравеопазването Петър Москов и министърът на вътрешните работи Веселин  Вучков на извънредна среща днес са подписали заповед за съвместни действия срещу нападения над екипи на спешна помощ, съобщават от здравното министерство.

Съвместната заповед задължава директорите на центровете за спешна медицинска помощ и директорите на областните дирекции на МВР да предприемат колективни действия за локализиране на местата, където в периода 2013 – 2014 г. са констатирани прояви на насилие над спешни медици.

Със заповедта на директорите е вменено синхронизиране дейността на екипите на ЦСМП и ФСМП, съответно със структурите на МВР по региони – при посещения на спешни екипи в локализираните „рискови“ населени места.

На 10 декември, сряда, ще се проведе среща между министър Москов и представители на ромските общности, както и с членове на Сдружение „Национална мрежа на здравните медиатори“ във връзка с поемане на ясен ангажимент за съдействие спрямо екипите на спешна помощ.

 

 

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...