Акценти
Начало / Крими / Джип падна в река Вит в района на плевенското село Комарево, двама са загинали

Джип падна в река Вит в района на плевенското село Комарево, двама са загинали

полиция

Тази сутрин в 4:30 часа в полицията в Долна Митрополия е получено съобщение, че край стопанския двор в село Комарево, джип «Хонда» е паднал във водите на старо корито на река Вит, съобщават от пресцентъра на порицията в Плевен. Незабавно са изпратени екипи на РУП Долна Митрополия, служители от РСПБЗН – Гулянци и от група «Спасителна дейност» при ОУБПЗН – Плевен. Мястото в реката е дълбоко, защото оттам строителни фирми копаят и изваждат баластра. Наложило се е съдействие на специализирана техника. Спасителите са успели с трактор да изтеглят джипа от водите. На задната седалка в него са били намерени удавени 34-годишен и 24-годишната му спътничка. Труповете са приведени за аутопсия.  Другите двама мъже от колатаса успели сами да излязат. Те са 46-годишен и 42-годишен. Предстои снемане на обяснения от тях в РУП Долна Митрополия.

По първоначална информация инцидентът е станал след злоупотреба с алкохол. Преди катастрофата и четиримата от селото са празнували във вила край реката. Една от причините за произшествието е шофирането на черен път с превишена скорост. Случая се изяснява. Образувано е досъдебно производство, по което работата продължава разследващ полицай. Сезирана е прокуратурата.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...