Акценти
Начало / Образование / Деца със специални потребности получиха помощ за избор на професия

Деца със специални потребности получиха помощ за избор на професия

кариерно ориентиранеАктивна групова работа в училища от Плевенска област, където се обучават деца от Домовете за сираци, е проведена по инициатива  на Регионалния инспекторат по образованието – Плевен и ръководителя на Центъра за кариерно ориентиране  – Плевен, Кирил Миланов.

Целта е децата, израстващи в институциите, да бъдат подпомогнати от професионални кариерни консултанти при избор на професия и специалност в съответствие с техните индивидуални качества и потребности, обясниха организаторите на инициативата.

По време на груповата работа учениците са получили професионална информация за реда  и условията за прием и постъпване в училищата, колежите, университетите и висшите училища, както и за профилите, професиите, специалностите в образователната система на средното и висшето образование. Учениците са получили и компетентни съвети за възможностите за бъдещата им успешна реализация в професионален план. Това е от особено значение за учениците, за да имат повече информация при осъществяването на автономен и мотивиран избор за своето бъдеще и да имат по-голям шанс да се реализират на пазара на труда след завършването на образованието си, подчертаха от РИО.

Това не е еднократен акт на инициатива. Работата продължава и Кариерният център е с отворени врати за всички ученици в процеса на кариерно консултиране и ориентиране.

 

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...