Начало / Общество / Деца в неравностойно положение ще развиват своите умения в областта на културата и изкуството в село Победа

Деца в неравностойно положение ще развиват своите умения в областта на културата и изкуството в село Победа

Деца в неравностойно положение ще развиват своите умения в областта на културата и изкуството с помощта на новия проект на НЧ „Зора-1990 г.” в село Победа – „За равен достъп до изкуство и култура”. Той стартира на 16 октомври и е една от петте инициативи на читалищата в община Долна Митрополия, които спечелиха подкрепа в конкурсната сесия „Протегнатата ръка е безценна”,  посветена на обявената от Европейски съюз  година на развитието 2015 г. и  финансирана от Плевенски Обществен Фонд „Читалища”. В продължение на три месеца чрез планираните проектни дейности ще се създадат условия за развитие на уменията на децата в неравностойно положение в областта на културата и изкуството. Ще им бъде осигурен равен достъп до различни форми на изкуството, като същевременно ще се предостави възможност за интеграция, информират от читалището.

На първата среща по проекта присъстваха представители на целевата група и читалищни деятели от местната общност. Мултимедийна презентация, представена от координатора на проекта Димитринка Гетова, запозна аудиторията с целите, дейностите и очакваните резултати от проекта. Всеки участник получи специално изработена за събитието брошура и други материали, предоставени от информационен център „Европа Директно” – Плевен.

Снимки: НЧ „Зора-1990 г.”

Следваща Предишна
проект село Победа 3
проект село Победа 5
проект село Победа

проект село Победа 2t

проект село Победа 1
Следваща Предишна

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...