Акценти
Начало / Крими / Десетина килограма контрабанден тютюн спипаха полицаите

Десетина килограма контрабанден тютюн спипаха полицаите

В хода на проведена вчера специализирана полицейска операция по противодействие на разпространението на акцизни стоки без бандерол служители от ОДМВР – Плевен са иззели 8.860 кг насипен тютюн, съобщиха органите на реда. Около 08:30 часа на улица „Българска авиация“ в областния град служители на Второ РУ – Плевен и сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ проверяват лек автомобил „Опел Вектра“, управляван от 40-годишен от Плевен. В автомобила са установени две полиетиленови чанти с нарязана жълто-кафява листна маса, наподобяваща по вид цвят и мирис на тютюн, с общо тегло около 6 кг. Пътниците – 57-годишна и 24-годишна, жителки на село Буковлък, са заявили, че нередовната стока е тяхна. Предали тютюна с протокол за доброволно предаване.

В рамките на акцията около 09:30 часа на същото място бил спрян за проверка друг лек автомобил „Опел Вектра“, управляван от 35-годишенот село Буковлък. Пасажерът – 67-годишна също жителка на село Буковлък държала в себе си черен полиетиленов плик, съдържащ суха, нарязана жълто-кафява листна маса, наподобяваща по вид, цвят и мирис на тютюн с тегло около 0,860 кг. Тютюневите изделия са иззети с протокол, като предстои съставяне на акт по Закона за акцизите и данъчните складове. По случаите е уведомен прокурор в РП – Плевен и са образувани досъдебни производства за престъпление по чл. 234, ал.1 от НК. Работата продължава разследващ полицай.

В 10:20 часа на територията на кооперативен пазар в Плевен в контейнер за смет служители на Второ РУ-Плевен намират три черни полиетиленови плика с насипен тютюн с общо тегло 2,000 кг. /два килограма /. За намереното количество е съставен констативен протокол.

През изминалата 2018 година служители от ОДМВР – Плевен при спецакции са иззели 5 463.379 кг нарязан тютюн и 163 209  кутии с цигари без акцизен бандерол. В резултата на активната работа на служителите от икономическа полиция по противодействие на престъпленията по линия „Акцизи“ са предотвратени нанесени щети на държавния бюджет на Република България. По случаите са образувани досъдебни производства.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...