Акценти
Начало / Избори / Избори 2015 / Депутатът Васил Антонов представи кандидатите за кметове на БСП в област Плевен

Депутатът Васил Антонов представи кандидатите за кметове на БСП в област Плевен

Плевенският народен представител от Коалиция БСП – лява България” – Васил Антонов представи днес пред журналисти кандидатите за кметове в област Плевен, издигнати или подкрепени от БСП за предстоящите местни избори.  Васил Антонов представи кандидат-кметовете с кратка визитка, като предостави възможността всеки един да открои акцентите в предизборните си програми.

За предстоящия местен вот в област Плевен БСП издига кандидатурите на 6 действащи в момента кметове и подкрепя кандидатурата на друг действащ кмет, издигнат от друга партия.

В община Белене БСП залага на сегашния кмет Момчил Спасов, който каза, че при един нов мандат ще работи активно за разгръщане потенциала на общината в областта на селското стопанство и туризма. Имаме готовност да усвоим три пъти повече средства по европроекти от досегашните 13 млн. лв., подчерта Спасов.

Лъчезар Яков е кандидатурата на социалистите в община Гулянци. Той е сред шестимата успешни досегашни кметове на БСП, като Яков ще заложи на привличането на средства в общината по линията на ефрофондовете, след изпълнените няколко важни проекта през този мандат.

В Долна Митрополия социалистите ще заложат на добре познато име – Александър Печеняков, който зад гърба си има два кемтски мандата. Имам достатъчно натрупан опит и знания, проблемите на общината ще бъдат отразени в предизборната ми програма, лаконичен беше Печеняков при представянето си.

В Долни Дъбник БСП ще подкрепи кандидатурата на досегашния кмет Борислав Станимиров. В община Искър техният кандидат е Валентин Йорданов – доайенът на БСП, с четири успешни мандата като кмет.

IMG_2388БСП кандидат-кметове

В община Кнежа БСП ще заложи на жена кандидат. Това е Бисерка Младжова, която заяви, че е готова да започне нелеката битка за спечелване на тази община, изправяйки се срещу опонент, който трети мандат е кмет на общината.

Друга жена – Любка Александрова, ще се бори за втори мандат кмет на община Левски, издигната от БСП. В този мандат натрупах административен потенциал, отработих управленски модел и имаме готовност за реализиране на проекти в почти всички сфери, подчерта Александрова.

В община Никопол кавдидатът на БСП е Емил Бебенов.

В община Плевен БСП подкрепя кандидатът на ПК  „Тракия” – Антон Георгиев. Влизам в предизборната кампания с прецизно подготвена предизборна програма въз основа на сегашната обстановка в община Плевен, каза Георгиев, изтъквайки, че е добре запознат с дейността на общинската администрация.

В община Пордим кандидатът на БСП  е Илиян Александров.

В община Червен бряг БСП залага на областния си председател Мирослав Михайлов. В Червен бряг няма да е лесно, но тръгваме с амбицията, че при реализиране на мандат можем да покажем нещо по-добро за населението на общината, подчерта Михайлов. Той каза още, че имат готовност в 2/3 от кметствата в община Червен бряг да издигнат кандидати за кметове от левицата.

Васил Антонов и всички кандидати за кметове на БСП се обединиха около призива за честна и коректна предизборна кампания.

Ще водим етична, икономична кампания, с възможност за максимален брой избрани наши кметове, изтъкна Васил Антонов. Той подчерта, че тяхната основна цел е на първи тур да имат поне двама избрани кметове, като залагат на кандидатите си в Белене и Левски. БСП ще търси широка подкрепа за своите кандидати, достигнали до втори тур, като предварително заявяваме, че ще  водим разговори с всеки, който е водил етична и честна предизборна кампания, категоричен беше Васил Антонов.

На пресконференцията стана ясно, че до края на следващата седмица ще бъдат готови и листите за общински съветници.

IMG_2390кандидат-кметове БСП

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...