Акценти
Начало / Крими / Денонощие арест за трима пийнали шофьори

Денонощие арест за трима пийнали шофьори

На 23 март 2019 година в 02,25 гаса при посещение на ПТП в град Долна Митрополия на улица „Св. Св. Кирил и Методий“ е проверен с техническо средство 22-годишен от Плевен – водач на „Хонда- Сивик“, съобщи МВР-Плевен.  „Дрегер“-ът е отчел  1.51 промила алкохол в издишания въздух. Съставен е акт и е издаден талон за медицинско изследване. 22-годишният е задържан по Закона за МВР за срок до 24 часа. Уведомен е разследващ полицай и прокурор при РП-Плевен. Образуваното бързо прозиводство е за престъпление по чл. 343 б, ал. 1 от НК.

 На 24 март 2019 година в 11:09 часа в село Ласкар при проверка с техническо средство е установено, че 44-годишен от град Полски Тръмбеш, обл. Велико Търново шофира след употреба на алкохол, казаха катаджиите. Алкотестът е показал 2,03 промила. Нарушителят е задържан за срок до 24 часа. Уведомен е дежурен прокурор от РП – Плевен. Образувано е бързо производство за престъпление по чл.343 б, ал.1 от НК, по което продължава работа разследващ полицай.

На 24 март 2019 година в 16:42 часа в град Плевен на улица „Цар Борис III“ служители на сектор „Пътна Полиция“ при ОД на МВР – Плевен проверяват 26-годишен от Плевен – водач на лек автомобил „Мерцедес“. Пробата е отчела 2,02 промила, уточниха униформените. 26-годишният е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Уведомен е дежурен прокурор от РП – Плевен. Образувано е бързо производство за престъпление по чл.343 б, ал.1 от НК, по което продължава работа разследващ полицай.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...