Акценти
Начало / Политика / Делото „Бохот“ се връща отново във ВАС

Делото „Бохот“ се връща отново във ВАС

След като Административният съд в Плевен за втори път потвърди законосъобразността на вота в  село Бохот, казусът епрепратен отново във Върховния административен съд, тъй като становището на плевенските магистрати е обжалвано.

Ще припомним, че на 29 декември миналата година Административният съд в Плевен обяви за законни изборите в Бохот, след като „ не се доказаха нарушения на изборния процес, които да са повлияли върху окончателния резултат от избора на кмет на кметство Бохот, поради което обжалваното решение на ОИК-Плевен следва да бъде потвърдено“. Така магистратите потвърдиха решението на Общинска избирателна комисия – Плевен, с което за кмет на втори тур беше избран Цветан Кънев от ГЕРБ. Така дори и скандалният видеозапис, документирал как членове на Секционната избирателна комисия 201 в селото подменят бюлетини на избиратели, не можа да промени крайният резултат от вота.

Класираният на второ място кандидат за кмет Михаил Венков от „Атака” обаче обжалва решението на Административния съд във ВАС. Върховните магистрати тогава постановиха повторно разглеждане в Административния съд в Плевен, но от нов съдебен състав, който на 20 януари потвърди първоначалното решение, което отново е обжалвано във ВАС.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...