Акценти
Начало / Спорт / Двуметровият Роби Джаксън ще играе за Спартак (Плевен)

Двуметровият Роби Джаксън ще играе за Спартак (Плевен)

robbie_jackson_s_topkata (1)Гигантът Роби Джаксън, който е висок 213 сантиметра и тежи 125 кг, е последното ново попълнение в баскетболния Спартак (Плевен). Тъмнокожият център е пристигнал от САЩ в четвъртък през нощта и вече е подписал договор за 1 + 1 години с новия си клуб.

Джаксън и Джеймс Анакреон, който от 10-ина дни е в баскетболния отбор,  ще дебютират за Спартак още тази вечер в Габрово. Срещата между Левски (София) и Спартак (Плевен) за почва в 18:00 часа в зала „Орловец“. „Джеймс Анакреон със сигурност ще играе. Все още не съм решил обаче колко време ще пусна в игра Роби Джаксън. Вероятно 10-15 минути, защото той все още не се е аклиматизирал“, информира президентът и старши треньор на плевенчани Цветан Антов.

Роби Джаксън е роден на 30 декември 1985 година в град Абърдийн, щата Мериленд. В периода 2006-2008 година играе за университета Маршал в градчето Хънтингтън, щата Западна Вирджиния. През сезон 2009-2010 облича екипа на университетския Рио Гранде в най-големия град на щата Мериленд – Балтимор. На драфта обаче нито един отбор от Националната баскетболна асоциация не го пожелава. Тогава Джаксън заминава за Индонезия, където играе само 3 месеца. Показателите му там са 17,8 точки и 9,6 борби средно на мач.

През миналата година  отива в Германия и там играе през целия сезон с екипа на едноименния отбор от град Гота, който участва във втора Бундеслига – Про А.

Роби Джаксън е вторият чужденец в отбора на плевенския Спартак, след като преди десетина дни в клуба дойде тъмнокожият американец Джеймс Анакреон. 23-годишния лек център е от Ню Йорк и е висок 202 сантиметра. През миналия сезон той е играл за Валдоста Стейт в NCAA, а преди това е бил част от тима на Уичита. Показателите му за последните два сезона са 14,5 точки и 7,8 борби средно на мач.

Анакреон за идва в Европа за първи път и също е подписал договор за 1+1 години със Спартак. Заедно с Анакреон дойде и Джейкъб Бланкеншип, който е от Флорида, но той почти веднага си тръгна.

Снимка: wnst.net

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...