Акценти
Начало / Общество / Две събития, посветени на кърменето, в един ден организират от НА „Подкрепа за кърмене“

Две събития, посветени на кърменето, в един ден организират от НА „Подкрепа за кърмене“

кърмене

Две последователни срещи в рамките на един ден организират за плевенчанки от Национална асоциация „Подкрепа за кърмене“. Мероприятията ще се проведат на 14 май, четвъртък. Лекция за бременни на тема „Успешно начало на кърменето“ ще се проведе във детския кът Funny zone в комплекс „България“ от 13:30 часа. От 15:30 часа в кафето до Оркестрината в Градската градина ще се състои среща на открито на тема „Ежедневието с порасналото кърмаче“.

От асоциацията припомнят, че бременността е време на промени, а раждането и първите седмици след него носят още повече интензивни емоции, притеснения, опити за напасване с новороденото и влизане в ритъма на ежедневието. Именно затова се организират тези срещи, които да бъдат в помощ на младите майки. Стартирането на успешно кърмене е това, което може да помогне на една жена да се почувства уверена майка.

По време на срещите ще бъдат обсъдени различни теми, като това кога и как е добре да започне кърменето, как да се предпази жената от разранени зърна и препълнени гърди в първите седмици след раждането, какви са различните пози за кърмене, как да се стимулира и поддържа кърмата и т.н.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...