Акценти
Начало / Общество / Двама от призованите свидетели по делото Зелов не се явиха

Двама от призованите свидетели по делото Зелов не се явиха

IMG_5235 съд

Двама от общо призованите 10 свидетели по образуваното дело срещу бившия зам.-кмет на Община Плевен – Алексей Зелов, днес не се явиха пред съда, за да бъдат разпитани.

Състав на Плевенски окръжен съд даде ход на делото днес  в 10 часа. Разпитани са осмината явили се свидетели, подсъдимият не е давал обяснения по делото на този етап, информират от пресцентъра на правораздавателната институция. Заради представянето на информация, събирана чрез специални разузнавателни средства, делото се води при закрити врати.

Разглеждането на делото продължава и утре, 4 декември,  от 10 часа с изслушване на заключенията на вещите лица по назначените експертизи.

Делото  срещу Алексей Зелов е  образувано по обвинителен акт на Градска прокуратура – София за това, че за периода от началото на месец април 2014 г. до 22 април 2014 г., в качеството му на заместник – кмет с ресор „Финанси” Зелов е поискал подкуп. Според обвинението на 22 април 2014г. Зелов е получил/приел/ дар, който не му се следва – парична сума в размер на 4 000 лева от управителя и представител на търговското дружество „П.-И” ООД. Сумата получил в кабинета си в сградата на Общината. Подкупът бил даден „загдето е извършил действие по служба – осигурил своевременното и по-бързо подписване и изплащане на платежни нареждания от съответните длъжностни лица от Община Плевен по фактури  на обща стойност 40 000,00 лева, издадени от търговското  дружество по договор за възлагане на обществена поръчка с предмет „Поддръжка и ремонт на обществено осветление на територията на община Плевен”.

 

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...