Начало / Крими / Двама  непълнолетни ще отговарят пред съда за извършени  грабежи

Двама  непълнолетни ще отговарят пред съда за извършени  грабежи

Районна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу непълнолетни за извършени  грабежи на възрастен мъж и жена.

Обвинението срещу  В. М  и М. А. е за това, че на 24.09.2017 г. в гр. Плевен при условията на продължавано престъпление, като непълнолетни, но като могли да разбират свойството и значението на извършеното и да ръководят постъпките си, в съучастие като съизвършители, отнели чужди движими вещи от владението на В. Х. и С. И., на обща стойност 257,30 лева, без тяхно съгласие, с намерение противозаконно да ги присвоят като употребили за това сила, като:

Двамата обвиняеми били приятели и имали навика да вършат противообществени прояви. На 24.09.2017 г. разхождайки се по улиците забелязали възрастен мъж да върви пред тях и решили да го ограбят. Мъжът спрял, за да си съблече горнището на анцуг и в този момент В.М. се доближил до него, за да му отвлече вниманието, а М.А. бързо издърпал горнището от ръката на човека. След като се отдалечили спрели, за да проверят какво са откраднали. Парите  поделили, а другите вещи изхвърлили. Продължили разходката си и не след дълго  забелязали жена с  дамска чанта. Издебнали я в гръб, издърпали чантата от ръцете и отново побягнали. Когато се отдалечили на безопасно разстояние, отворили чантата и прегледали съдържанието й. В нея имало 29 лева, два мобилни телефона и различни вещи. Взели парите и телефоните, а останалото захвърлили в близките храсти. Ден след това продали мобилните телефони за сумата от 35 лева.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

 

 

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...