Акценти
Начало / Политика / Дават на прокурор скандално предизборно споразумение

Дават на прокурор скандално предизборно споразумение

Плевенският депутат от БСП Румен Петков ще предостави на главния прокурор скандално преизборно споразумение между ЕНП и ГЕРБ за коалиционно участие на втория тур на местните избори в Силистра. Според Петков има основание за повдигане на обвинения за корупция и за престъпни намерения срещу подписалите споразумението и категорично заяви, че по случая трябва да има осъдени.

Пред журналисти той цитира части от въпросното споразумение, според които кандидат за кмет на община Главиница от ПП „ЕНП” се задължава да признае всеки допълнителен глас, получен върху своя резултат на първи тур на Местни избори 2011 в община Главиница за предоставени от ПП „ГЕРБ, както и в срок до един месец да назначи председателя на Общинския съвет на ГЕРБ в Главиница за заместник-кмет на Общината с конкретно определен ресор.

Като най-скандално в това спораземуние Петков определи  точката, в която е записано, че в случай, че бъде избран за кмет на Главиница , кандидатът на ЕНП се задължава да предостави изпълнението на 70% от всички общински инфраструктурни проекти на лица, посочени от ГЕРБ.

Това е престъпен акт, който трябва да бъде наказан, а този кмет да бъде отстранен от длъжност незабавно, заяви Румен Петков.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...