Акценти
Начало / Общество / Град Левски днес празнува 70 години от създаването си

Град Левски днес празнува 70 години от създаването си

С тържествена сесия на Общинския съвет в  10:30 часа ще започне днес празничната програма за отбелязване 70 години от създаването на град Левски.

От 11:00 часа ще се проведе церемония по издигане знамето на Община Левски, а след нея ще бъдеотслужен  водосвет за здравето и благоденствието на град Левски и жителите му. Празненствата ще продължат с шествие до паметника на Васил Левски.

Програмата ще продължи със състезание по плуване на Общинския плувен комплекс.
Тържествата ще завършат в 20:00 часа с приветствие по повод 70-та годишнина на града от кмета на Община Левски – Любка Александрова, и  празничен концерт. Участие в него ще вземат Вокална формация „Децата на град Левски” с худ. ръководител Бойка Русанова; Мажоретен състав на гр.Левски, с художествен ръководител Валя Маркова, „Фолклорна приказка” композиция на Танцов състав „Сборенка” с художествен ръководители Дарина Богданова и Радослав Славеев, Женска група за обработен фолклор с художествен ръководител Румен Люцканов и солисти Стефка Звездомирова, Христина Събева, Ани Антонова и Радослав Славеев; Дуо „ВалДи”- Валди Тотев и Дими Димитрова, Ралица Ангелова и Драгомир Драганов.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...