Акценти
Начало / Крими / Градина с канабис откриха полицаи в Гривица

Градина с канабис откриха полицаи в Гривица

На 23 август около 15 часа полицаи от Второ РУП – Плевен са извършили проверка в частен дом в село Гривица и в двора са открили пригодена леха със 75 стебла зелени канабисови растения със средна височина 200 см., съобщава в бюлетина на ОД на МВР – Плевен. В двора полицаите са намерили още 39 изрязани сухи стръка от същото растение със средна височина около 175 см. При направения полеви наркотест, растенията са реагирали на канабис. Те са иззети и са предадени за лабораторна обработка в БНТЛ – ОД на МВР Плевен. Уведомен е дежурен прокурор.

Също вчера полицаи от Левски са извършили претърсване в дома на 27-годишен местен жител. При влизане в къщата обитателят е изхвърлил през прозореца  растение от рода на конопа. При последвало претърсване в лекия му автомобил „БМВ 316“ служителите на реда са открили още едно растение от рода на конопа. При направения полеви тест и двете са реагирали на канабис. Мъжът има четири криминални прояви и една присъда. Образувано е бързо производство. Престои повдигане на обвинение. Уведомен е прокурор.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...