Акценти
Начало / Общество / Гладна стачка обяви още един служител на „Напоителни системи“-Плевен

Гладна стачка обяви още един служител на „Напоителни системи“-Плевен

протест напоителни системи
Снимка: novaTV

От днес втори служител на „Напоителни системи” – Плевен започна гладна стачка заради неизплатени заплати. Примерът на 62-годишния Петър Стоянов, който гладува в знак на протест четвърти ден, последва и по-младият му колега Цветан Нинов.

30-годишният Нинов живее с жена си и детето си в село Брестовец и казва, че без заплата е много трудно. Той отговаря за поддръжката на язовирите в региона. За трите месеца младият мъж има да получава около 900 лв., а Петър Стоянов – около 1 600.

Ние не можем да виним нашия управител в Плевен г-жа Кръстева, не можем да виним и изпълнителния директор в София г-н Методиев, защото точно от тях днес нищо не зависи. Аз съм убеден, че само г-н Греков може да се застъпи за „Напоителни системи, както обеща – че трябва да се планират средства от бюджета, за да можем да си гледаме работата”, коментира Петър Стоянов, който за втори път обявява гладна стачка, след като миналата година отново имаше забавяне на заплатите в дружеството.

Той каза, че все още се чувства добре, ходи на работа, но тези дни са се появили леки болки в стомаха. „Карам само на вода, чай и кафе. Продължавам до край, докато получим парите си“, категоричен е Петър Стоянов. Мъжът силно е притиснат от липсата на средства, защото има заем и вече е забавил плащането на две вноски. За справяне с ежедневните си нужди е благодарен на помощта на приятели и съседи.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...