Начало / Политика / ГЕРБ – Плевен изключи Цветелин Цветанов заради уронване авторитета на партията

ГЕРБ – Плевен изключи Цветелин Цветанов заради уронване авторитета на партията

Арестуваният директор на „Автомобилна администрация“ Цветелин Цветанов e бил изключен от ГЕРБ-Плевен, съобщи днес лидерът на партията в града Мартин Митев. На свикано спешно заседание снощи Общинското ръководство на ГЕРБ в Плевен е взело решението, заради обвиненията срещу Цветанов в корупционни действия.

„Взехме решение за изключването му от ГЕРБ – Плевен заради несъвместимост с морала и ценностите на партията“ коментира Мартин Митев. „Партията не може да носи отговорност за индивидуалните действия и изяви на конкретни членове. Именно, защото тези действия не се вписват във визията на ГЕРБ, ние взехме решение да го изключим. Не може да допуснем да се уронва авторитетът на партията по този начин“, обясни лидерът на ГЕРБ в Плевен.

Цветелин Цветанов членува в местната организация на ГЕРБ от  2011 година, където е прехвърлен от Севлиево по негово желание. Скандалът около Цветанов се разрази преди два дни, когато при акция на ГДБОП и ДАНС бяха арестувани ръководни кадри от „Автомобилна администрация“.

В тази връзка Мартин Митев коментира, че от местната структура на партията са решили да не допускат растеж на грешките. „Приемът в партията се извършва единствено след лична среща и не всички стават членове. Вратата не  е затворена, но има контрол на входа“, обясни още Митев.

По повод изключването на Цветелин Цветанов от общинската структура на ГЕРБ, местният лидер допълни, че протокол от решението е изпратен до Изпълнителната комисия, която ще трябва да върне своето становище с окончателно решение.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...