Начало / Последни новини / Георги Гетов: Въпрос на късмет е Тихомир Иванов да участва в ОИ

Георги Гетов: Въпрос на късмет е Тихомир Иванов да участва в ОИ

Ще има ли Плевен свой спортист на олимпийските игри в Рио де Жанейро /Бразилия/ през тази година? Отговорът на този въпрос предстои да научим в следващите около месец и половина. С най-сериозни шансове за успех е лекоатлетът Тихомир Иванов. Настоящият състезател на свищовския клуб Свилоза в дисциплината скок на височина трябва да покори кота от 229 см. Покриването на този норматив ще му осигури участието в олимпиадата. Тихомир бе на косъм да го реализира по време на приключилия преди броени дни международен турнир „Самарско знаме“ в Стара Загора. И трите му опита обаче се оказаха неуспешно. Причините обяснява треньорът му Георги Гетов.

„Тихомир има потенциала и подготовката да преодолее тази височина. В Стара Загора просто му липсваше малко късмет. Вярвам, че в следващите състезание шанса ще е на негова страна. Има достатъчно стартове в които може да реализира тази цел, само да е здрав.

Самото участие в олимпийските игри ще е нещо голямо за него, при това на тази възраст. Искам обаче да подчертая, че не лягаме и не се събуждаме с тази мисъл. Не допускаме това да се превърне във фикс идея, най-малкото защото подобен заряд вкарва излишно напрежение“, коментира Гетов.

Възпитаникът му вече изпълни едната от задачите – осигури си участие на европейското първенство за мъже в Амстердам /Холандия/, което ще се проведе в началото на юли. Нормативът беше 226 см, а плевенчанина го покори на турнира в Питещи /Румъния/. Сега той води подготовка за защита на шампионската си титла на България. Националното първенство ще се проведе в София на 15-16 юни.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...