Акценти
Начало / Общество / В Телиш издигнаха барикада на моста към бившето поделение

В Телиш издигнаха барикада на моста към бившето поделение

мост Телиш
Мостът, който вече е под 24-часова блокада и с барикада от клони и стари автомобилни гуми

Барикада от клони и стари автомобилни гуми вече се издига пред моста в Телиш, който води към бившето ракетно поделение.  Местните дават и постоянни дежурства по график, за да не допуснат настаняване на сирийски бежанци. Другият път към базата е разоран, за да не може да се минава по него, научихме от Марин Шкодров, председател на Инициативния комитет, който организира протестът на хората от Телиш срещу разкриването на бежански лагер край селото.

Хората там се дигнаха на протест, след като миналата седмица в бившата военна база започна подготовка организирането на бежански лагер. Протестът  им спешно доведе в селото вътрешния министър Цветлин Йовчев, а подготовката на бежанския лагер временно спря. Няколко часа продължи срещата на министъра с хората от селото, но той не успя да ги  убеди, че  могат да извлекат много ползи от бежанския лагер. Местните останаха непреклонни и категорични, че не са съгласни в Телиш да бъдат настанени сирийски бежанци. Те подготвиха декларация с искания, която министър Йовчев прие с обещанието, че ще я предаде в Парламента и в Министерския съвет.

Но тази сутрин в ефира на Нова телевизия министър Йовчев обяви: Нямаме намерение да се отказваме от разкриването на бежански център в Телиш.

От Телиш обаче отговориха още по-категорично, че няма да отстъпят. Правим го за всички, не само за нас, заяви Шкодров.

За тази неделя в Телиш готвят отново блокада на главен път Плевен-София, но се готвят да блокират и жп линията София – Варна.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...