Акценти
Начало / Икономика / В „Проучване и добив на нефт и газ” подобряват условията на труд по проект

В „Проучване и добив на нефт и газ” подобряват условията на труд по проект

neft1

Проектът “Подобряване на условията на труд в „Проучване и добив на нефт и газ” АД реализира дружеството. Това информира на пресконференция в Долни Дъбник днес Румен Церянов, ръководител на икономическа дирекция в дружеството и на проекта. Той e финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз (ЕСФ) и е на стойност 236 194,81 лв. Средствата от ЕСФ са 160 612,47 лв, националното съфинансиране е 28 343,38 лв, а собственият финансов принос е 47 238,96 лв. Срокът на изпълнение на проекта е 12 месеца, като ще приключи през октомври 2014 г.

Една от дейностите по проекта е анализ на състоянието и проектиране на организацията на трудовата дейност за цялото дружество, след което ще бъде въведена система за управление на здравето и безопасността при работа съгласно британския стандарт BSОНSАS 18001:2007. Работещите в дружеството ще получат нови лични предпазни средства и специално работно облекло. То ще е изцяло от памук, непромокаемо, противопожарно и с други свойства. Работниците ще получат и нови дихателни апарати.

Проектът предвижда доставка и монтаж на система за блокиране достъпа на природен газ до газови  уреди за отопление в работни помещения, за осигуряване на безопасна и здравословна работна среда, както и доставка на комплект противопожарно оборудване за проучвателни и експлоатационни сондажни обекти. Дружеството ще получи и газанализторна система за защита и определяне на съдържанието на въглеводороди, взривоопасни вещества и метан, както и комплект електрозащитни средства при работа под високо напрежение.

След изпълнението на посочените дейности се очаква да бъдат подобрени условията на труд и да бъде оптимизирана организацията на трудовата дейност при спазване на нормите и изискванията на международно признати стандарти и на законодателството за безопасност и здраве при работа. Нововъведенията пък да повишат производителността на работещите в дружеството, очакват от ръководството. Управленските процеси ще бъдат адаптирани към нов подход при регламентирането и нормирането на труда и изграждането на съвременна система за мониторинг и контрол на рисковете за здравето и безопасността на работещите.

„Проучване и добив на нефт и газ“ АД е единственото българско дружество, осъществяващо пълния комплекс от дейности по търсене, проучване, разработка и експлоатация на нефтени и газови находища, както и преработка на суров нефт до крайни продукти за пазара.

Дружеството е публична компания, експлоатираща всички действащи на територията на страната нефтени находища и осигуряваща над 600 работни места за висококвалифицирани инженери, геолози, геофизици, икономисти, специалисти и производствени кадри в нефтената индустрия.
Kонцесионер е по дванадесет концесионни договора за добив на суров нефт и/или природен газ и титуляр на три разрешения за търсене и проучване на нефт и газ.

Neft

Прочетете също:

Над 5 млн. лева постъпления очаква Община Плевен от управлението на общинските имоти през 2023 г.

С 30 гласа „за“, 8 „въздържал се“, против – няма, Общинският съвет на Плевен прие ...