Начало / Общество / В прием на президента ще участва младежът, който не беше допуснат на бал от съучениците си

В прием на президента ще участва младежът, който не беше допуснат на бал от съучениците си

дискриминация

Иван Георгиев, младежът със специални образователни потребности от село Чомаковци, който миналата година не беше допуснат от съучениците  да отиде на бал с тях, за да не им развали празника, все пак ще получи своя абитуриентски бал.

От Националното сдружение на сираците в България са се свързали с администрацията на президента и са предложили Иван да получи покана за традиционния прием, който президентът организира за абитуриенти в неравностойно социално положение. От президентсаката администрация проявиха разбиране и Иван ще има шансът не само да бъде на абитуриентски бал, но да се срещне с президента, със социалния министър, за да зададе въпросите, които го вълнуват, съобщи Слави Михайлов, председател на Сдружението.

Нелепата случка с Иван Георгиев е станала миналата година в Професионалната гимназия по хранителни технологии в Червен бряг, а дискриминацията засегнала жестоко още една девойка от помощната паралелка за деца със специални образователни потребности. Всичко се случило уж по най-демократичен начин – с гласуване на зрелостниците от випуска по този „неудобен проблем“. И с мълчаливото съгласие на техните учители и възпитатели. Това  стана причина майката на Иван да заведе дело в Комисията за защита от дискриминация срещу училището.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...