Акценти
Начало / Икономика / В понеделник съветниците гласуват новия бюджет на Общината

В понеделник съветниците гласуват новия бюджет на Общината

На 18 февруари, седмица по-рано от обичайните заседания на Общинския съвет, съветниците ще се съберат, за да гласуват бюджета на Община Плевен за 2013 г.

В дневния ред са включени общо седем точки, като последната от тях е именно предложение относно обсъждане на  новия общински бюджет.

Преди това в дневния ред са включени предложения относно продажба на недвижим имот, Подробен устройствен план за застрояване на имоти в село Радишево, промяна на предназначение на поземлен имот в Гривица, приемане на Програма за управление и разпореждане с имоти – общинска собственост в община Плевен и предложение за приемане на Програмаза насочване на средствата, постъпили в общинския инвестиционен приватизационен фонд.Три от включения в дневния ред точки са отложени от заседанието, което се проведе в края на януари.

От сега е ясно, че дебатът около новия общински бюджет ще е тежък и дълъг. От опозицията вече заявиха, че предложеният проектобюджет е бюджет на стагнацията, който не предвижда развитие на общината.

За утре съветниците от ПП ГЕРБ – Плевен  са обявили пресконференция, темите на която са свързани именно с предстоящото обсъждане в Общинския съвет на  предложението за Бюджет 2013.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...