Акценти
Начало / Общество / В Плевен, Червен бряг и Долна Митрополия с най-много молби за помощ за първолаци

В Плевен, Червен бряг и Долна Митрополия с най-много молби за помощ за първолаци

В. Хорозова

В общините Плевен, Червен бряг и Долна Митрополия досега са подадени най-голям брой молби за еднократна помощ за първокласници, сочи статистиката на Регионалната дирекция „Социално подпомагане”.

Общо броят на подаданите молби в областта е 1 692,  като 1 528 вече са получили одобрение, каза Вацка Хорозова, директор на Регионалната дирекция. В процес на обработка са 153 от подадените молби, а 11 са получили отказ – причината е по-висок от минимално допустимия доход на член от семейството, обясни Хорозова.

Молбите за еднократната помощ за първокласник се подават до края на септември. Размерът на помощта е 250 лв. Право на тях имат семейства, чиито деца са записани за първи път в първи клас на държавно или общинско училище и средномесечният доход на член от семейството за предходните 12 месеца преди подаване на молба-декларацията е по-нисък или равен на 350 лева. Този доходен критерий не се изисква за деца с трайни увреждания, деца с един жив родител и деца, настанени в приемни семейства и в семейство на роднини или близки.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...