Начало / Общество / В Плевен днес ограничават движението на МПС заради Общинско учение

В Плевен днес ограничават движението на МПС заради Общинско учение

Днес в Плевен ще се проведе Общинско учение на тема „Дейност на Щаба за изпълнение на Общинския план за защита при бедствия, органите за управление и силите на Единната спасителна система /ЕСС/ при възникване на земетресение и тежък железопътен инцидент с товарна композиция, превозваща опасни вещества и материали, на територията на община Плевен”.

В хода на учението трябва да бъде преодоляна следната обстановка: усетено силно земетресение в 09.00 часа същия ден на територията на община Плевен, в резултат на което са повредени и разрушени жилищни и обществени сгради в много от населените места, сериозно засегнати са електропреносната и ВиК-мрежата. Няма данни за загинали хора, но са постъпили множество сигнали за тежко пострадали. Най-тежка е ситуацията в град Плевен, където се е активизирало свлачище в района на улиците „Цар Самуил”, „Тодор Табаков”, „Бяло море” и „Дряново”, вблизост до НУ „Единство”. Там са срутени жилищни сгради и има съмнения за затрупани хора.

Във връзка с учението със заповед на кмета Георг Спартански се ограничава движението на МПС на 14 март за времето от 08.00 до 12.00 часа по ул. „Бяло море” в отсечката между ул. „Драгоман” и кръстовището на ул. „Емине” и ул. „Тодор Табаков”. В забранения участък ще се допуска преминаването единствено на автомобили на ЦСМП, ПБЗН, МВР и МО.

 Днес се забранява  спирането и паркирането на МПС на общинския паркинг при административната сграда на Община Плевен за времето от 09.00 до 11.00 часа. Същия ден се забранява спирането и паркирането на МПС на ул. „Бяло море” в участъка пред НУ „Единство” от 08.00 до 12.00 часа.

По повод изпълнението на мероприятията, свързани с учението, служителите от  сградата на Общината на пл. „Възраждане” № 2 няма да работят от 09.00 до 11.00 часа на 14 март. Центърът за административно обслужване, отдел „Гражданска регистрация” и общинската дирекция „Приходи от местни данъци и такси” няма да имат промени в работното време и ще приемат граждани.

Снима: Архив

Прочетете също:

Община Плевен проверява сигнал за неприятна миризма в жк „Сторгозия“

Служителите на отдел „Екология“ при Община Плевен извършват проверка по сигнал за неприятна миризма, подаден ...