Акценти
Начало / Общество / В осем секции в Плевен ще могат да гласуват хората с увреждания

В осем секции в Плевен ще могат да гласуват хората с увреждания

Всички общини на територията на област Плевен вече са определили секциите, в които ще могат да гласуват хора с увреждания на опорно-двигателния апарат и на зрението. Това съобщи днес председателят на РИК – Плевен – Евгения Миланова. Съгласно решение на ЦИК, крайният срок за представяне от Общините на списъците със секциите, в които ще могат да гласуват хора с увреждания, беше 18 януари.

Осем са секции в Плевен, в които ще могат да гласуват избиратели с увреждания на опорно-двигателния апарат и зрението. Такива секции ще има в ОУ „Св. Климент Охридски”, СОУ „П. Яворов”,  ДФСГ „Интелект”, ОДЗ „Снежанка” и клубовете на пенсионера на улиците „Ген.-лейтенант Атанас Стефанов”, ул. „Данаил Попов”, ул. „П.Р. Славейков” секцията в ДТ „Иван Радоев”.

На телефони 064/ 88 12 04 и 064/ 88 12 97 предварително, а също и  в изборния ден ще се приемат заявки за осигуряване на транспорт на хора с двигателни проблеми и незрящи, за да се придвижат до секциите за гласуване.

Общо 52 са избирателните секции в областта, в които могат да гласуват хора с увреждания, разпределени във всяка една община на територията на област Плевен. Председателят на РИК – Евгения Миланова, увери, че няма да има проблеми с гласуването на референдума на лица с увреждания на опорно-двигателния апарат и на зрението.

Тя уточни, че всеки гласоподавател с физически увреждания може да гласува в секция по свой избор, като се дописва на допълнителна страница към основния избирателен списък и попълва декларация, че няма да гласува на друго място.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...