Акценти
Начало / Крими / В Никопол осъдиха 15  иракчани, излезли през границата на страната

В Никопол осъдиха 15  иракчани, излезли през границата на страната

15  иракски граждани, излезли през границата на страната са осъдени  по бързи производства,  водени от Районна прокуратура – Никопол.

Съдът одобри постигнатите с прокуратурата споразумения, с които 14 иракски граждани, четирима от които непълнолетни, се признаха за виновни и са осъдени за това, че на  07.10.2016г.,  на 606  речен километър на река Дунав, в съучастие като извършители   излезли през границата на страната без разрешение на надлежните органи на властта. За това деяние са им наложени наказания от шест месеца „лишаване от свобода“,   изпълнението на които  е отложено с три години изпитателен срок  и  „глоба“ по 100  лева за всеки.

На четирите непълнолетни лица е наложено наказание  „обществено порицание“, което да бъде изпълнено, чрез прочитане пред състава на Регистрационно – приемателан център – София към Държавна Агенция за Бежанците.

Още един иракски граждани е осъден, след одобрено от съда споразумение постигнато с прокуратурата. Мъжът се е признал за виновен за това, че на 09.10.2016г.,  в гр. Никопол, обл. Плевен, „Лодкостоянка“ направил опит да излезе през границата на страната без разрешение на надлежните органи на властта, като деянието останало недовършено по  независещи от дееца причини. Наложено му е наказание три месеца „лишаване от свобода“, изпълнението на което е отложено с три години изпитателен срок  и  „глоба“  100  лева.

Споразуменията имат последици на влезли в сила присъди.

 

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...