Акценти
Начало / Общество / В Левски правят две детски площадки по идеен проект на малчугани от ДГ „Слънце”

В Левски правят две детски площадки по идеен проект на малчугани от ДГ „Слънце”

В град Левски е в процес на реализиране идеен проект за детски площадки, изработен от малчуганите от група „Щурче”на ДГ „Слънце” в града. В централния градски парк ще бъдат направени две детски площадки. Към проекта на децата са добавени още възможности за весели игри, а детските площадки се очаква да бъдат готови до началото на лятото.

Детските  площадки на своите мечти  децата от  ДГ „Слънце” в Левски направиха  на 16 ноември м.г. в  Световната седмица по предприемачество и инициативност с открит урок на тема “Детски площадки“. Откритата практика е част от работата на групата по програма „Нашият град“ на Джуниър Ачийвмънт България свързана с обогатяване познанията на децата за професии от нашия град. Тогава Любка Александрова получи правата на идейните проекти от децата  и обеща  те да бъдат реализирани.

Днес малчуганите и техните учители Соня Чичева и Снежина Любенова  и директора на детското заведение Наталия Христанова подариха  фотоалбум „Моята любима детска площадка“ на кмета на община Левски Любка Александрова. При приемането на албума тя зарадва децата с новината, че проектът им вече е в процес на реализиране .

 

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...