Начало / Образование / В Бохот честваха 155 години просветно дело

В Бохот честваха 155 години просветно дело

155 години от основаването на Основно училище „Антон Страшимиров“ честваха днес в плевенското село Бохот. Празникът събра настоящи и бивши ученици и учители на училището, гости и приятели. На юбилейната годишнина присъстваха председателят на Общински съвет – Плевен Мартин Митев, Диана Данова – общински съветник и председател на Постоянната комисия по „Образователна политика и читалищна дейност“ към местния парламент, Йонита Иванова – началник отдел „Образование“ в Община Плевен, кметът на село Бохот Цветан Кънев и др.

Празникът започна с посрещане на училищното знаме и изпълнение на химна на Р България. С „Добре дошли“ гостите приветства директорът на училището Теменужка Христова, след което поздрав по случай 155-ата годишнината на училището отправи Председателят на Общинския съвет Мартин Митев.

praznik 1бохот

„От гледна точка на историята тези 155 години са само един миг от време. Но за тези години много деца са преминали през класните стаи на това училище, научили са се на грамотност, култура и възпитание. Училището ви е дало на страната ни видни лекари, архитекти, професори. И това е още един повод за гордост, защото няма по-голяма удовлетвореност и признание за работата на един учител от благодарността на неговите ученици и техните успехи! Скъпи преподаватели, бъдете все така отдадени на просветителското дело! Учете децата ни на доброта и българщина, възпитавайте достойни млади хора“, обърна се към присъстващите Мартин Митев.

Благодарност към своите колеги, ученици, родители и приятели на училището отправи директорът на ОУ „Антон Страшимиров“ Теменужка Христова. „Горда съм, че ръководя образователна институция със 155-годишна история. Трудно е човек да си представи през всичките тези десетилетия колко хора са се научили на четмо и писмо, започнали са своя съзнателен, житейски и професионален път от това наше скъпо кътче. Колко вдъхновени и възрожденски дух са натрупани през годините в това просветно огнище. 155 години е възраст, достойна за уважение и почит“, каза в словото си Христова.

За 155-ия си рожден ден ОУ „Антон Страшимиров“ получи редица поздравителни адреси.

praznik мартин митев

Празникът продължи с връчване на плакети и награди на ученици и партньори на училището. Председателя на Общински съвет – Плевен Мартин Митев бе удостоен с плакет за принос, сътрудничество и подкрепа в усилията за подобряване на образователната среда в училището и реализиране на проектни дейности.

Част от празничната церемония бе връчване на грамоти и за завършено основно образование на възпитаниците от юбилейния Випуск 2016 на ОУ „Антон Страшимиров“ – с. Бохот. Празничната церемония завърши с разрязването на огромна торта от Председателя на Общинския съвет и г-жа Христова.

praznikторта

praznik 22бохот

Прочетете също:

Прокуратурата в  Плевен ръководи разследване за убийство на жена от съпруга ѝ

Окръжна прокуратура – Плевен ръководи разследването по досъдебно производство за убийството на Д.М. на 42 ...