Начало / Общество / Възстановиха загражденията по алеите в Кайлъка

Възстановиха загражденията по алеите в Кайлъка

Бетонните заграждения в Кайлъка, ограничаващи достъпа на автомобили до алеите в парка, отново са поставени на местата им. Преди дни неизвестни извършители ги бяха отместили, за което сигнализираха от фирмата, ангажирана с пропускателния режим.

Охранителите обясниха в писмо-сигнал до областния управител Илиян Йончев, че след като злосторниците махнали преградите, те влизали с колите си до ресторантите и по алеите в целия парк, а след това се опитвали да го напуснат през поставената бариера. След възстановяването на загражденията, през отбивката към плувния басейн вече може да се преминава само с велосипеди. Скоро там ще бъде монтиран и забранителен за моторни превозни средства знак, допълват от пресцентъра на администрацията.

От там информираха и за още една инициатива, отново по привеждането на парк Кайлъка в по-приветлив и безопасен вид. Почистването на защитената местност продължава с още по-голямо усърдие, тъй като след неспирните от известно време дъждове тревата е силно избуяла. Илиян Йончев е разпоредил да се започне косене на площите и извозване на тревата и счупените клони на дърветата.

Създава се организация през следващата седмица да се извърши и обезпаразитяване, като посетителите на парка предварително ще бъдат уведомени за това.

Прочетете също:

Удължен е срокът за избор на съдебни заседатели за Окръжен и Районен съд – Плевен

Общински съвет – Плевен, взе решение да бъдат удължени сроковете по обявените допълнителни процедури за ...