Акценти
Начало / Общество / Възпитаници на НУ “Хр. Ботев” завоюваха призовите места в математическо състезание

Възпитаници на НУ “Хр. Ботев” завоюваха призовите места в математическо състезание

Първокласниците от Начално училище “Христо Ботев” Плевен Йоан Василев, Дарина Цветанова и Преслав Иванов сапобедители в своята възрастова група в Осмото математическо състезание “Васил Левски“, което се провежда в едноименното основно училище в града. На второ място в тази възрастова група също са възпитаниците на НУ “Христо Ботев” – Мартин Тодоров и Ясмин Ердим.

Не за пръв път носят слава на училището учениците от трети клас – Преслав Величков – І място и второкласничката Марина Кирчева, както и четвъртокласниците Николай Нешков и Виктор Петков, заели второ място. Четвъртокласниците споделят, че за тях е удоволствие да участват в математически състезания. Отбелязват, че се чувстват горди, че могат да прославят името на училището.

Учениците са решавали дванадесет тестови задачи с избираем отговор за сто и двадесет минути, поясни директорът Цветелин Горанов. “Умението на децата да прилагат конкретния математически материал при решаването на разнообразни задачи личи от отличното представяне. Традиционно учениците ни се класират на призови места на национални математически състезания”, каза още той.

Прочетете също:

С юбилейна вечер Плевен чества 80-годишнината на Георги Константинов

С юбилейна вечер Плевен ще отбележи 80-годишнината на писателя и поет Георги Константинов. Творческата среща ...