Акценти
Начало / Икономика / Възможностите за инвестиции са обсъдили представители на Ростов на Дон на среща в Областната администрация

Възможностите за инвестиции са обсъдили представители на Ростов на Дон на среща в Областната администрация

Областен среща Ростов на Дон

Областният управител на Плевенска област Илиян Йончев се срещнал днес  гости от Търговско-промишлената палата на Ростов на Дон. Той е разговарял с Николай Присяжнюк – президент на организацията и неговия колега, отговарящ за външноикономическите връзки – Юрий Алексеевский, информират от Областната администрация.

На срещата, в която е участвал и изпълнителният директор на БТПП- Плевен Георги Русинов, са обсъдени идеи за съвместна работа на територията на областта и възможностите за инвестиции. Гостите са проявили сериозен интерес към представените от областния управител инструменти на Интегрираните териториални инвестиции. Тази нова възможност за осъществяване на регионална политика в рамките на ЕС преследва постигането на две стратегически цели: подобряване на конкурентоспособността на икономиката и съхраняване на човешките ресурси и създаване на благоприятна среда за живеене, е информирал Илиян Йончев. Той е  уточнил, че основно ще се стимулира предприемачеството в икономиката, агробизнеса и туризма. Областният управител е поканил представителите на Търговско-промишлената палата на Ростов на Дон да посетят със своя група различните населени места в областта, като е заявил готовност да съдейства и подпомага бъдещи бизнес инициативи.

Прочетете също:

Над 5 млн. лева постъпления очаква Община Плевен от управлението на общинските имоти през 2023 г.

С 30 гласа „за“, 8 „въздържал се“, против – няма, Общинският съвет на Плевен прие ...