Акценти
Начало / Последни новини / Втора ПФЛ и състоянието на Спартак

Втора ПФЛ и състоянието на Спартак

Сезонът в българските футболни шампионати наближава своя край, а един от тях е Втора Професионална футболна лига на България, където се състезава и плевенският Спартак. Ситуацията в лигата все още не е напълно решена и има въпросителни около изпадащите отбори и тези, които ще имат шанса да играят в Първа лига от другия сезон. Ситуацията пред местния Спартак също не е много сигурна, но да се надяваме, че те ще успеят да изпълнят целта си. Любителите на спортните залози могат да се възползват от добрите възможности, които Efbet им дава за българските мачове. В портал като Betenemy.com може да откриете мнения за букмейкъра, като Bet365 – https://betenemy.com/bet365/, както и особеностите при получаването на начална оферта.

Само един ще е сигурен за Първа лига!

Форматът на първенството през този сезон определя само един отбор, който директно ще влезе в най-високото ниво на българския футбол и логично това ще бъде първият в крайното класиране. С най-големи шансове за промоция е тима на Етър, който изнася силен сезон и напълно заслужено може да се класира за горния ешелон. Все още обаче, нищо не е сигурно, понеже разликата с преследвачите е малка. Септември София и Витоша Бистрица са другите два тима, които яростно преследват тима от Велико Търново и дебнат за грешка, която да им даде шанс за първата позиция. Нека не отписваме и двата морски клуба – Созопол и Поморие, които също са на близо до първите места и определено, ако не успеят да вземат някое от тях, то поне са способни да объркат доста планове. Един тим е сигурен за Първа лига, но още два ще имат шанса да се класират напред. Вторият и третият в крайното класиране ще играят баражи срещу отбори от Първа лига, които ще се определят след края на плейофната фаза там. По този начин, дори някой от борещите се да изтърве първата позиция, то шансове за класиране напред все пак ще има. Драмата в последните кръгове ще е истинска и ще бъде много интересно да видим кои тимове ще спечелят важните места на върха в подреждането. Плейофната фаза в Първа лига също представлява интерес, който е важен за тези от второто ниво, така че ситуацията е интересна и доста оспорвана. На всички срещи от Първа лига на родното първенство може да залагате в топ букмейкърските компании за България, които ще намерите с подробни анализи в сайта на Betenemy.

Къде е Спартак Плевен в цялата картина?

Жалко, че не говорим за Спартак Плевен, когато става въпрос за първите места в класирането. Местният тим няма шанс за тях през този сезон, а и целта е съвсем друга, спрямо стеклите се обстоятелства. Основната задача пред Спартак за тази кампания е да не изпадне! Шансове за това има, но ако тима покаже силни игри до края, то спасението няма как да им се изплъзне. След като сигурни изпадащи са отборите на Левски Карлово и Банско, съставите на Спартак Плевен, Оборище, ЦСКА-София 2, Ботев Гълъбово и Ботев Враца, всички те са в борбата за оцеляване и се съревновават да избегнат другите 2 места, които осигуряват място в Трета лига през другия сезон. Иначе казано, общо 4 тима изпадат, 2 са сигурни, целта пред останалите е да избегнат другите 2 места. Основните аргументи пред оцеляването на Спартак Плевен са мачовете, които предстоят на тима до края. Основната сила на тима са срещите на домашната сцена, които са задължителни за тима в оставащите мачове, а като добавим към тях и някои възможни точки при визитите, то картинката става доста добра за тима. Отбора държи съдбата в ръцете си и това дали ще играе и догодина във Втора лига или ще се състезава при аматьорите!

Малко остана до края на сезона, но въпросите за шампионата са все така многобройни. Това му е хубавото на футбола, че много от нещата не са ясни дори до последния кръг и последния съдийски сигнал, което прави играта толкова интересна. Да се надяваме, че Спартак Плевен ще оправдае очакванията ни и ще избегне изпадане, а след това ще се мисли за следващия сезон и целите, които ще бъдат поставени!

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...