Акценти
Начало / Политика / Всички общински структури на АБВ в Плевенско ще са изградени до 20 август

Всички общински структури на АБВ в Плевенско ще са изградени до 20 август

АБВ плевен

Всички общински структури на политическа партия АБВ в Плевен ще са изградени до 20 август. Тогава ще бъде учредена такава и в Община Плевен, сред което ще стане факт и областната структура. Това информира на пресконференция областният координатор Цветан Антов. В срещата с медиите участваха още Румен Петков от националното ръководство, Йонко Нинов, председател на младежката организация в региона, и Поля Томова, председател на женската организация на АБВ в Плевен. Изграждането на структури в областта върви с бързи телпове, въпреки отпускарския сезон, каза Антов. В Плевен вече са факт 7 структури плюс младежка и женска организация. Първият младежки клуб беше създаден в жк „Сторгозия” в града през яни, след което са създадени клубове в жк ”Дружба” и в центъра. Предстои създаването и на други младежки организации.

7 са структурите в Гулянци, като вече са факт женска и младежка организация. Процесите се случват и в Община Искър, Долни Луковит и Староселци, където са готови за изграждането на общинските структури и избор на председател. ¾ от населените места в Община Пордим също имат структури на АБВ, включително женска и младежка организации.

450 са попълнените заявления за членство, които са постъпили в офиса на АБВ в Плевен тези дни. Очаква се към тях да се прибавят още 200 до края на седмицата. Първата общинска конференция ще се състои на 11 или 12 август в Никопол, информира Антов.

На 27 юли в Плевен е учредена женска организация с 32-ма членове, информира нейният председател Поля Томова. По думите й участничките в нея представят цялата палитра от професии, които съществуват у нас. До 16 август в София ще се състои конференция, на която ще бъде избран председател на националната женска организация на АБВ.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...