Начало / Общество / Връчиха удостоверенията на първи модул новоназначени войници

Връчиха удостоверенията на първи модул новоназначени войници

Тържествен ритуал по връчване на удостоверенията на първия модул новоназначени войници се проведе на строевия плац на Единния център за начална подготовка в Плевен.

В словото си командирът на центъра полковник Николай Бешев изрази увереност,че новоназначените войници ще се впишат достойно в новите си колективи, с действията си ще допринесат за издигане престижа на военната служба и реномето на българския войник зад граница. „Придобитите знания и практически умения в Единния център за начална подготовка ще ви дават основание с уважение да си спомняте за вашите командири и инструктори. Пожелавам ви още по-големи успехи във военната служба, длъжностно развитие и още по-силна енергия при изпълнение на задълженията ви като защитници на родината ни”, се обърна към новоназначените полк. Бешев.

Приветствие към военнослужещите произнесе и областният управител на Плевен Илиян Йончев. Той да пожела на новоназначените войници да имат сили и воля да съхранят професионализма и всеотдайността в работата си, характерни за Българската армия. Той използва случая да пожелае успехи на новото войсково формирование в град Плевен като подчерта, че за Плевенска област е изключително важно да запази славата си на един от най-големите гарнизони в страната. Йончев допълни и че властите ще разчитат на помощта на униформените при възникнали неочаквани кризи от невоенен характер.

А според народните поверия неочакваният проливен дъжд, който се изля точно когато военнослужещите преминаваха в тържествен марш, е красноречив знак, че ще им върви по вода.

Прочетете също:

Удължен е срокът за избор на съдебни заседатели за Окръжен и Районен съд – Плевен

Общински съвет – Плевен, взе решение да бъдат удължени сроковете по обявените допълнителни процедури за ...