Начало / Спорт / Волейболистките на ПГСАГ „Никола Фичев” – Плевен се доказват на финалите на ученическите игри в Казанлък

Волейболистките на ПГСАГ „Никола Фичев” – Плевен се доказват на финалите на ученическите игри в Казанлък

волейбол - ПГСАБ"Никола Фичев"

Отборът на Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Никола Фичев” – Плевен се доказва на финалите на Ученическите игри по волейбол за девойки 11-12 клас, които започнаха вчера в Казанлък, информират от пресцентъра на Общината. Състезанието се провежда в залите Севтополис“ и зала „Багира Арсенал”. Плевенчанките ще мерят сили с отборите на: ПМГ „Аадемик Иван Ценов” – Враца, СОУПНЕ „Фридрих Шилер” – Русе, СОУ „Йоан Екзарх Български” – Шумен, СОУ „Пейо Рачолов Яворов” – Чирпан, ПМГ „Добри Чинтулов” – Сливен, Национална тъговска симназия – Пловдив, СОУ „Братя Петър И Иван Каназиреви” – Разлог, 51 СОУ „Елисавета Багряна” – София, и ПМГ „Никола Обрешков” – Казанлък.

Финалните мачове ще се проведат на 11 май от 9.00 часа и 11.00 часа в залата на стадион „Севтополис”, където и ще бъде церемонията по награждаване и закриване на турнира. Община Казанлък е осигурила индивидуални награди за най-изявените състезателки.

Плевенчанки се класираха за финалите след Зоналния кръг, който се проведе на 17 април в зала „Спартак“. Участваха отборите първенци на областите Плевен, Велико Търново, Ловеч и Габрово. Плевенска област беше представена от отбора на ПГСАГ „Никола Фичев“. След две победи с по 3:0 гейма срещу тимовете на Старата столица и на Габрово плевенските момичета се класираха на първо място. Така те заслужиха честта да участват отново на Финалите на Ученическите игри.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...