Начало / Образование / Внимавайте  при покупките на комплекти на ученически принадлежности от онлайн магазини

Внимавайте  при покупките на комплекти на ученически принадлежности от онлайн магазини

Родителите да бъдат особено внимателни, когато онлайн магазини им предлагат да закупят в комплект набор от ученически принадлежности. Това предупреди днес Димитър Маргаритов, председател на Комисията за защита на потребителите (КЗП).

„При пазаруването от онлайн магазин е най-лесно да бъде отвлечено вниманието на родителя с каталога от всички стоки, които трябва да закупи. Той може да реши да избере всичко необходимо при подготвянето на детето за първия учебен ден, става една значителна сума, в която често не обръща внимание какво точно е сборувано. Именно тук, незабележимо, се прокрадва нелоялната практика. Тя се изразява в това, че съгласно анонса ще ви бъде по-евтино да направите този комплект, но всъщност може да се окаже, че има доста по-изгодни оферти при закупуване на всеки от артикулите от различни места”, обясни Маргаритов.

За подобни нелоялни практики при първоначално нарушение по закон санкциите могат да стигнат до 30 000 лв., а при повторно – до 50 000 лв.

Ръководителят на институцията потвърди, че в момента инспекторите активно проверяват верността на анонсите за изключително изгодни оферти или за преимуществени качества на богатата палитра от стоки за ученика, включително раници и облекла.

Прочетете също:

Прокуратурата в  Плевен ръководи разследване за убийство на жена от съпруга ѝ

Окръжна прокуратура – Плевен ръководи разследването по досъдебно производство за убийството на Д.М. на 42 ...