Акценти
Начало / Последни новини / Владимир Петков и Даниел Станчев приключиха годината с победа

Владимир Петков и Даниел Станчев приключиха годината с победа

ТТС Лантенбах /Гумерсбах/ с плевенчаните Владимир Петков и Даниел Станчев взе осма победа в мъжката NRW-Liga 3 на Германия по тенис на маса. В последния за тази година единадесети кръг възпитаниците на СКТМ Тетрон и съотборниците им надвиха гостуващия им ТуРа Обердреес с 9:7.

Лидерът на тима Петков изигра четири срещи, които спечели. Станчев, който е четвърта ракета би три пъти и загуби веднъж.

Плевенчаните започнаха участието си с двубой на двойки в който заедно се справиха макар и трудно с тандема на съперника – Йонас Лангер/Кристиан Щорн –  3:2. Пак на двойки Петков и Станчев осигуриха решаващата победа за отборния успех след 3:1 над тандема Кристоф Майворм/Карстен Кретцер. На сингъл Владко би с лекота Йонас Лангер – 3:1, а Майворм с 3:2. Той бе единствения от отбора си, който не допусна да бъде победен. Даниел започна индивидуалната надпревара с 3:2 над Щорн. Срещу Фабиан Лангер обаче не взе дори гейм – 0:3.

След началната победа на плевенчани, гостите бързо направиха обрат. Двойките им Майворм/Кретцер и Фабиан Лангер/Паскал Бютнер се наложина съответно над тандемите Янош Или/Свен Халт – 3:0 и Владимир Рупс/Патрик Кауфман – 3:2. На сингъл само третата ракета на домакините Владимир Рупс спечели и двете си срещи – по 3:0 срещу Фабиан Лангер и Щорн. На другия полюс бе Халт, който приключи с по 0:3 от Бютнер и Кретцер. Втората ракета на ТТС Лантенбах – Или взе 3:0 срещу Йонас Лангер и загуби с 0:3 от Майворм. Кауфман пък отстъпи на Кретцер – 2:3, но после се наложи над Бютнер – 3:0.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...