Акценти
Начало / Култура / Вицепрезидентът Илияна Йотова за Парада на модата: Вече 30 години Плевен е нашата модна столица (снимки)

Вицепрезидентът Илияна Йотова за Парада на модата: Вече 30 години Плевен е нашата модна столица (снимки)

Много често говорим за модните столици – Париж, Милано, за столиците отвъд океана. А вече вече 30 години ние имаме една модна столица и това е Плевен. Това каза вицепрезидентът Йлияна Йотова от сцената на ДКТ „Иван Радоев” в Плевен в поздрава си към организаторите на Парада на модата. Снощи се проведе юбилейното 70-то издание на модния форум под режисурата на Георги Ангелов, с подкрепата на Сдружение „Плевенски обществен фонд Читалища” и под патронажя на кмета на Община Плевен.

„Не е лесно да направиш 70 издания само за 30 години. Колко много неща се случиха в България за тези 30 години. Но много малко са тези прекрасни инициативи, като Парадът на модата в Плевен, които просъществуваха и , дай Боже, да просъществуват още много дълги години занапред”, пожела Илияна Йотова. Тя поздрави Георги Ангелов и неговият екип „за постоянството, за мъжеството, за  енергията да направи Парадът на модата в Плевен една инициатива от национална значимост”.

Илияна Йотова отбеляза многото ползи, които Парадът на модата носи, като открои най-ценната – участието на български творци, български таланти, български фирми, създаденото от които е със световна значимост. Специално Йотова благодари на Георги Ангелов и екипът му, че дава самочувствие на тези млади хора „да работят тук, да творят красота и да раздават щедро своя талант”. „Много е важно, когато човек прохожда, някой да му подаде ръка  и да го подкрепи”, подчерта Илияна Йотова.

Вицепрезидентът беше част от многобройната публика, която беше изпълнила салона в Драматичния театър и в продължение на два часа се наслади на модния шоу спектакъл. В него бяха показани над 400 модела от 20 дизайнери, доказани на българските и световните модни подиуми, така и млади таланти. Сред участниците бяха дизайнери, участвали в ревюта в Париж, Милано, Кипър, носители на голямата награда „Оскар” за мода и „Златна игла”. Свои модели показаха добре познати на плевенската публика имена: Илона Шаламанова, доц. д-р Мариела Гемишева, Светла Димитрова, Теодора Кьосева. Наред с тях колекциите си представиха още Светослав Нестров, Веселина Матео, Стоян Радичев, Румяна Илиева, Димитър Кръстев, Емил Спасов, Евелина Дойчинова и други. Плевен беше представен с авангардна детска мода на модна къща „Натали”.

Много стил, светлина и настроение присъстваха в това издание на Парада на модата. Прекрасните манекени, подготвени в школата на Георги Ангелов, представиха професионално и на много високо ниво тоалетите на фона на вдъхновяващата музика, селектирана от Николай Колев.  Специални гости на Парада на модата бяха Диана Дафова – носител на наградата „Златно Реми” и цигуларят Чавдар Вълков. Със специално подготвени за Парада изпълнения участваха СК „Илия Бешков” – Долни Дъбник и възпитаници на Маня Николова от НУИ „Панайот Пипков” – Плевен. С прекрасните си изпълнения зарадваха младите плевенски таланти Елизабет Захариева и Стефани Славчева.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...