Начало / Култура / Веселин Плачков: Докато в България хубавите неща не станат новина, няма да се оправим

Веселин Плачков: Докато в България хубавите неща не станат новина, няма да се оправим

Веселин Плачков 1Многобройните коментари за филма „Дякон Левски” правят щастлив изпълнителя на главната роля – плевенският актьор Веселин Плачков. Независимо дали са положителни или негативни. Защото това означава, че хората се вълнуват, каза Плачков, минути след като положи цветя пред паметника на Левски в Плевен, за да почете  годишнината от гибелта му.

„Не трябва да сме със сведени глави пред паметника на Васил Левски. Този човек е умрял, за да бъдем с изправени глави и с изправени глави да гледаме паметника му”, заяви по този повод той.

Актьорът , обаче искрено сподели, че на моменти се плаши, че тези герои са умрели напразно. „Защото обръщаме внимание на пошличкото, на жълтичкото, а има толкова хубави неща. Но те никога не са новина в България. Докато в България хубавите неща не станат новина, няма да се оправим”, категоричен е Плачков.

 За пореден път той заяви, че ролята на Левски го е променила  и го е научила на много неща. „Откакто изиграх  ролята, живея според тези правила и животът ми е много по-лесен. Ако пробват и другите,ще видят, че е по-добре”, призна той.

След двете прожекции на филма в Плевен на 17 и 18 февруари, тази вечер той ще се срещне със зрителите в Левски. Трябва да се срещнем с хората, които гледат филма и да им  благодарим, че са българи и че са там, обясни Веселин Плачков.

 

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...