Начало / Култура / ВенЗи гостува на Общинската декада на културата и изкуството в Тръстеник

ВенЗи гостува на Общинската декада на културата и изкуството в Тръстеник

За пети поредна година деца и младежи от община Долна Митрополия и техни гости ще се впуснат в артистични приключения на Общинската декада на културата и изкуството в град Тръстеник . Дейностите на Декадата станаха изключително разпознаваеми, а още в първия ден имаше десетки деца, желаещи да се включат, да потънат в магията на танца и музиката, съобщават от пресцентъра на Община Долна Митрополия.

В рамките на Декадата ще се реализират широка гама от „ателиета в ателиетата”, за да се запознаят участниците с повече стилове и течения вътре във видовете изкуства. За пореден участниците ще имат незабравими срещи и преживявания с хора, утвърдили се в професионалните си занимания – ателието по танци ще се ръководи от доц. Александра Хонг, преподавател в департамент „Танцово изкуство“ на Националната академия по театрално и филмово изкуство. Заедно с нейните студенти Деница, Ива и Янита те показват прелестите на различните стилове танц. „Художниците“ ще имат възможността да работят под ръководството на г-жа Лилия Балева, директор на Национална гимназия по приложни изкуства „Свети Лука“ гр. София. Гост на Декадата ще бъде ВенЗи със своя оригинален стил и репертоар.

На 9 април от 16 часа децата ще покажат наученото пред публика на Откритата сцена – концертът ще бъде един интерактивен празник, съчетал в себе си средствата на танца, киното, театъра, музиката.

Прочетете също:

Прокуратурата в  Плевен ръководи разследване за убийство на жена от съпруга ѝ

Окръжна прокуратура – Плевен ръководи разследването по досъдебно производство за убийството на Д.М. на 42 ...