Акценти
Начало / Спорт / Валентин Митев спечели седмото издание на шахматен турнир за деца до 8 години

Валентин Митев спечели седмото издание на шахматен турнир за деца до 8 години

9 малки шахматисти се включиха в седмото издание на веригата турнири за деца до 8 години “Проходната пешка”. Те стартираха в шахматен клуб „Плевен 21“ от месец януари тази година, провеждат се ежемесечно на дати, определени от Управителния съвет на клуба. Турнирите са вътрешни, системата на провеждане кръгова, контролата за игра – 35 мин. на дете.

В последното септемврийско издание на “Проходната пешка” малките шахматисти играха по 8 партии, всеки срещу всеки, поясни треньорът от клуба мс Христинка Илиева. Преходната купа трябваше да защитава Кристиан Григоров, победител в пет от предишните турнири. Криси беше близо до върха, като в първите 7 кръга надделя над всичките си конкуренти.

Също със 100-процентов резултат го преследваше Валентин Митев, чието голямо желание за победа се реализира и в прекия двубой Вали успя да матира. Момчето за втори път спечели преходната пешка и съхрани шансовете си за първо място в годишната класация. За победата си Валентин бе награден с плакет “Шахматист на месец септември”.
Второто място остана за Кристиан с актив от 7 точки, а третата награда спечели Захари Иванов с 6 спечелени партии.

Много успешно бе представянето на 6- годишния Иван Червенков, натрупал 3 точки.
С грамота си тръгна и новият участник във веригата – Пламен Василев, също 6-годишен.
Всички деца получиха пакети с лакомства, а наградите за първите трима изработиха отново дизайнерките от плевенско артстудио.

Веригата турнири “Проходната пешка” се провеждат в Спортен клуб по шахмат “Плевен XXI” на бул. “Скобелев” 20 в Плевен в събота и неделя на дати, определени от УС на СКШ “Плевен XXI”. В турнира участват деца, обучаващи се в школата към клуба на възраст до 8 години. Участието в турнира е свободно, без турнирна такса, системата на игра – кръгова, в 9 или 11 кръга.

За максимална мотивация на участниците се подсигурява награден фонд от 100 лв. Победителят в турнира се обявява за шахматист на месеца и получава преходна купа под формата на пешка. В края на годината купата става притежание на малкия шахматист, печелил я най-много пъти.

Снимка: pleven21.com

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...