Акценти
Начало / Крими / Бързи проидводства срещу петима подпийнали шофьори, рекордьорът с 2.21 промила

Бързи проидводства срещу петима подпийнали шофьори, рекордьорът с 2.21 промила

В нощта след осмомартенските купони полицаи са засекли петима шофьори, подкарали колите си след употреба надрегер алкохол. Срещу нарушителите на Закона за движение по пътищата са образувани бързи полицейски производство, информират от ОД на МВР в Плевен. Единият от нарушителите е на 69 г. Автоконтрольори са го спрели за проверка в 00.40 часа на  9 март 2014 година на улица „Трети март“ в Плевен. Проверката установила 1,35 промила концентрация на алкохол. В същото нарушение е засечен и 47-годишен плевенчанин, който е бил зад волана на «БМВ» с 2.21 промила алкохолна концентрация. Проверката е извършена на 9 март около 20:30 часа на булевард «Данаил Попов» в Плевен.

Същият ден около 8 часа на улица «Иван Вазов» в Плевен при проверка е установено, че 20-годишен от Плевен, управлява лек автомобил „Опел Астра“ с 1.98 промила алкохолна концентрация.

Около 00:30 часа на ясенска улица е спрян 27-годишен от селото. Мъжът е бил зад волана на „Мерцедес-200“ с 1.58 промила алкохолна концентрация.

На 9 март 2014 г. около 2:30 часа в  град Плевен на кръгова връзка полицейски автопатрул подава сигнал за спиране за проверка на лек автомобил „БМВ Х5“.  Водачът не е спрял на подадения сигнал и бил застигнат в село Ясен на улица „Иван Винаров“. Установило се, че зад волана е бил собственикът на „БМВ»-то – 30-годишен от село Крушовица. При извършената проба за алкохол с техническо средство „Дрегер-7510“, уредът е отчел положителен резултат: 1,96 промила.

На нарушителите са издадени талони за кръвно изследване. По случаите е уведомен дежурен прокурор при РП-Плевен за престъпление по чл.343 «б», ал.1 от НК. Продължават работа разследващи полицаи.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...