Акценти
Начало / Крими / Ботевградчанин яхнал „Мазда”-та си с 2.30 промила алкохол

Ботевградчанин яхнал „Мазда”-та си с 2.30 промила алкохол

пиян шофьор

На 30 юни 2014 година в 01 РУП -.Плевен е започнато бързо полицейско производство срещу 39-годишен от град Ботевград, който на 29 юни  в 20.29 часа е засечен да кара пиян „Мазда”-та си, съобщават от пресцентъра на ОД на МВР – Плевен. Мъжът е спрян на първокласен път в посока София и проверката е показала концентрация на алкохол 2,30 промила в издишвания въздух.
Друг пиян шофьор е засечен на  29 юни около 3:30 часа на улица «Цар Борис III” в Плеве. Автопатрул спира „Форд Галакси“ и при проверката е установено, че водачът – 28-годишен от село Дъбован, управлява с 2.05 промила алкохолна концентрация.
На 27 юни около 23:30 часа в същото нарушение е засечен и 45-годишен от село Радишево. Мъжът е бил зад волана на «Опел Астра» с 1.46 промила алкохолна концентрация. Проверката е извършена в центъра на село Радишево.
Пробите са отчетени с «Дрегер». Съставени са четири акта по Закона за движение по пътищата. На водачите са издадени талони за медицинско изследване. По случаите са уведомени дежурни прокурори. Работа продължават разследващи полицаи, уточняват още от полицията в Плевен.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...