Начало / Култура / Близо 34 000 са посетили обектите на РИМ-Плевен

Близо 34 000 са посетили обектите на РИМ-Плевен

Нощ в музея

Обектите на Регионалния исторически музей в Плевен  през 2014 г. са посетени от близо 34 000 души, научи ИнфоПлевен от директора на РИМ – Владимир Найденов. Най-голям е потокът на посетители в експозициите на Регионалния музей – близо 17 500. Не по-малък е бил интересът и към реконструираната по европроект крепост „Сторгозия”.  През миналата година тя е посетена от близо 16 000 туристи.

крепост "Сторгозия"

Засега от музея не предвиждат промяна на цените на входните такси. Така в момента билетчетата за посещение в РИМ са: 2 лв. за ученици и пенсионери, 5 лв. за възрастни, при групови посещения цената на входния билет е 1 лв. Непроменени остават засега и цените за беседите – 10 лв. на български език и 30 лв. – на чужд език. Понеделник се запазва като ден за безплатни посещения.

“През миналата година музеят получи 15 000 лв.  от Министерството на културата за дофинансиране на проучванията на римската крайпътна станция „Ад Путея” при село Рибен, община Долна Митрополия. Имаме готовност тази година проучванията там да продължат, като от Община Долна Митрополия имаме уверението, че отново ще осигури част от необходимото финансиране. А ние отново ще кандидатстваме с проект за дофинансиране от Министерството на културата”, каза още Владимир Найденов.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...