Начало / Образование / Близо 2000 седмокласници трябва да се явят на външното оценяване в Плевенско
изпит

Близо 2000 седмокласници трябва да се явят на външното оценяване в Плевенско

Близо 2000 ученици от Плевенско ще се явят на Националното външно оценяване на учениците от VII клас по български език и литература и по математика като част от приемния изпит. Датите за изпитите са: български език и литература – 18 май и математика – 20 май, съобщават от Регионален инспекторат по образованието – Плевен.

Учениците полагат изпитите в училището, в което се обучават. През учебната 2015/2016 година на НВО се очаква да се явят 1991 ученици, обучаващи се в 75 общообразователни училища на територията на област Плевен.

Началото на приемните изпити е от 10.00 часа.

Седмокласниците се явяват в изпитната зала с документ за самоличност и със служебна бележка, удостоверяваща мястото за явяване на приемни изпити, получена от училището, в което се обучава ученикът и заемат определените им места не по-късно от 9,45 часа. Носят и ползват син цвят химикалка, а по математика – и линия, пергел, транспортир, триъгълник, молив и гума. Не ползват коректори, калкулатори, справочници и мобилна комуникационна техника и не напускат изпитната зала по-рано от 30 минути след началния час на всеки от модулите.

Резултатите от изпитите по БЕЛ и по математика се обявяват до 3 юни 2016 година.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...