Начало / Последни новини / Благотворителният маратон „1000 Balkan Charity Challenge“ преминава и през Плевен

Благотворителният маратон „1000 Balkan Charity Challenge“ преминава и през Плевен

И през Плевен ще премине четвъртият благотворителен маратон „1000 Balkan Charity Challenge“, който започва на 31 октомври. Маршрутът на участниците в маратона ще премине през нашия град на 6 ноември според предварителната програма. За 11 дни участниците в маратона ще изминат 1051 км през територията на Румъния и България в рамките на уникалната за региона инициатива. Абсолютната разлика във височината на трасето е 3500 метра. Пълният дневен курс е 8 часа и 30 минути, като първите четири дни (160 км на ден) преминават в каране на велосипед, а следващите седем – в тичане (по 60 км на ден). Предизвикателството започва от Букурещ, Румъния, на 31 октомври в 7:30 часа. Там ще бъде и финалът на 10 ноември около 16:00 часа. Маратонците ще стигнат до София (пл. „Света Неделя“) около 15:30 часа на 3 ноември и ще потеглят обратно към Румъния на 4 ноември в 8:00 сутринта от същото място.

Каузите на спортната проява тази година са събиране на средства за 12 социални проекта – 4 от България и 8 от Румъния.  Четирите социални проекта за България тази година са: три стипендии за студенти отличници без родители, подпомагане на Фондация „Дечица“, финансиране на 10 образователни събития за деца на българи чужденци от всички мигрантски общности и спорт за деца с увреждания.

За трите години, през които се провежда благотворителната инициатива, тя събра над 120 000 евро, припомнят организаторите. Участниците насърчават здравословния начин на живот и спорта на открито, както и активното екологично поведение чрез засаждане на уникални дървесни видове по маршрута, по който преминават. Подкрепените каузи са внимателно подбрани от организаторите и включват социални сфери като грижа за деца и възрастни хора с увреждания, самотни възрастни хора, образование, развитие на таланти и подкрепа на хора в неравностойно положение.

Снимка: архив

Прочетете също:

Прокуратурата в  Плевен ръководи разследване за убийство на жена от съпруга ѝ

Окръжна прокуратура – Плевен ръководи разследването по досъдебно производство за убийството на Д.М. на 42 ...