Начало / Здравеопазване / Благотворителен базар в подкрепа на болно дете ще се проведе в неделя в Плевен

Благотворителен базар в подкрепа на болно дете ще се проведе в неделя в Плевен

Благотворителен базар и фолклорен концерт организират тази неделя в Плевен в подкрепа на Емел Благовеста Коларова, която страда от левкемия. Емел се нуждае от средства за продължаващо лечение и рехабилитация в Турция.

Базарът ще бъде открит от 9 часа в неделя, 13 ноември, между читалище „Съгласие” и Мавзолея. Концертът е с начало от 16 часа. В него ще се включат Фолклорен състав “ Луди млади“, с. Брестовец, клуб по народни танци „Веселяци“ – Плевен, фолклорен танцов ансамбъл „Балкански огън“ при НЧ “ Бяла Анаста-2016″ – Ловеч.
Всеки, който желае да дари вещи за базара в полза на детето, може да го направи на място.

Емел е от плевенското село Брестовец. В края на 2018 година е диагностицирана с остра лимфобластна левкемия, б-клетъчна. Преминава през множество химиотерапии. При лумбална пункция настъпват усложнения, довели до крайно рисково състояние с опасност за живота на детето. Семейството се свързва с турски специалисти, които дават големи надежди за възстановяване на Емел. В момента тя е в Истанбул заедно със своята майка, където се провежда лечението и рехабилитацията ѝ. Емел има значителен напредък. Терапевтите и лекарите дават големи надежди за нейното възстановяване.

 

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...