Акценти
Начало / Общество / Благодарност към РИМ – Плевен за оказаната помощ при издирването на паметниците на загиналите край Дойран изказва полк. Атанасов

Благодарност към РИМ – Плевен за оказаната помощ при издирването на паметниците на загиналите край Дойран изказва полк. Атанасов

Красимир Атанасов

С писмо до медиите о.р. полк. Красими Атанасов изказва своята искрена благодарност на служителите в Регионалния исторически музей – Плевен за оказаната помощ и съдействие. То е във връзка с изследването на историческите архивни документи, описващи боевете на Девета пехотна плевенска дивизия при отбраната на дойранската позиция от 1916 до 1918 година, за което основен принос има ръководството на РИМ Плевен, заявява полк. Атанасов.

Изявлението ми е по повод на някои недобросъвестни изказвания по повод приноса на институциите за съхранение на документи, карти и нагледни материали за боевете на плевенчани при Дойран през Първата световна война, се казва в разпространеното до медиите писмо.

Чрез Вас изказвам своето искрено БЛАГОДАРЯ на служителите в РИМ Плевен за оказаното ми съдействие, завършва полк. Красимир Атанасов.

Припомняме, че по инициатива на полк. Красимир Атанасов към Общинския съвет в Плевен беше създадена работна групау която посети местата на загиналите в Дойранската епопея в Община Дойран, Македония, след което излезе с доклад. Той е публикуван на официалната интернет страница на Община Плевен.

 

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...